Lönnströmin taidemuseon seuraava projektihaku 2020

Lönnströmin taidemuseo on vuodesta 2015 lähtien toiminut ns. seinättömänä museona ja toteuttanut nykytaiteen projekteja tiiviissä yhteistyössä kuvataiteilijoiden kanssa. Ensimmäinen projekti käynnistyi vuonna 2016. Säätiön hallitus päättää vuosittain seuraavasta projektihausta. Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön hallitus on päättänyt, että seuraava Lönnströmin taidemuseon projektihaku avautuu keväällä 2020. 

Tänä vuonna käynnistyi taidemuseon neljäs projekti, kuvataiteilija ja kuvanveistäjä Raimo Saarisen Kelluva saari. Luontoa jäljittelevä veistos valmistuu 2021 vuoden loppuun mennessä, ja se sijoitetaan mereen Rauman edustalle.

Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä on pelinomainen, yhteisöllinen nykytaideprojekti, jossa eri-ikäiset raumalaiset toteuttavat omista puistounelmistaan lähtöisin olevan julkisen puiston Rauman Kalliokadulle. Pelin aikana suunnitelmat alkavat keskustella keskenään ja muotoutumaan kuuden pelisiirron tuloksena yhteiseksi puistoksi kesien 2019 ja 2020 aikana.

Lönnströmin taidemuseon ensimmäinen projekti, Khronoksen talo, toteutettiin vuosina 2016–2017 yhteistyössä Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin muodostaman taiteilijaryhmä IC-98:n kanssa. Jani Ruscican Flatlands-projektin soittimet valmistuivat vuosina 2017–2018, ja projekti huipentui musiikkiesityksiin kesällä 2018.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö on perustettu 1987 teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin testamenttimääräyksen mukaisesti. Säätiö ylläpitää Raumalla sijaitsevaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseota ja Lönnströmin taidemuseota. Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen.


  • Facebook
  • Twitter