Lönnström-projektin haku on käynnissä

Kuudes nykytaiteen Lönnström-projekti toteutetaan vuosina 2022–2023.
Haku päättyy 15.10.2021.

Raumalla toimiva Lönnströmin taidemuseo etsii tekijää tai tekijöitä nykytaideprojektille, joka ei voisi toteutua ilman taiteilijan ja museon yhteistyötä. Museo on valmis tukemaan ennakkoluulotonta ideaa, joka tavoittaa nykytaiteen pariin uusia yleisöjä. 

Mikä Lönnström-projekti? 
Lönnströmin taidemuseo on vuodesta 2015 toteuttanut suuria nykytaiteen hankkeita Suomessa työskentelevien taiteilijoiden kanssa. Museolla ei ole omasta takaa tiloja teosten esittämiseen, joten suunnittelua eivät rajoita olemassa olevat seinät. Tavoitteena on edistää niitä taiteellisia visioita, joita tavallisessa kuvataiteilijan työssä ei ehkä olisi mahdollisia toteuttaa. Lönnström-projektit ovat aina erilaisia, yllättäviä ja rohkeiden taiteilijoiden ideoista syntyneitä. Siksi museo ei määrittele teosten sisältöjä eikä toteutustapoja etukäteen. Haluamme nähdä, mitä taiteilijat tekisivät, kun heillä on vapaat kädet, ja olla toteutuksessa tiiviisti mukana kumppanina ja tukijana.   

Lönnströmin taidemuseo maksaa valittavan projektin toteutuksesta työskentelykorvauksen sekä tuotantokuluja yhteensä enintään 100 000 euroa

Hakuehdot ja -ohjeet
Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin
Ohjeita kustannusarvion laatimiseen
Hakulomake


  • Facebook
  • Twitter