Keskustelupuiston puhelinsovellus

Raumalaisten suunnittelema ja toteuttama Keskustelupuisto avautui syyskuussa 2020 osoitteessa Kalliokatu 28-30. Uuden Keskustelupuisto-sovelluksen myötä puisto saa nyt myös digitaalisen ulottuvuuden. Sovelluksen kautta pääsee esimerkiksi puiston tekijöiden opastetulle kierrokselle, kokeelliseen puistodiskoon tai audiokävelylle. Sovelluksen runsaasta valikoimasta voi poimia myös ideoita siitä, mitä kaikkea puistossa voi tehdä. Joitakin sovelluksen toiminnoista voi käyttää vain puistossa liikkuessa, mutta monet toimivat käyttäjän sijainnista riippumatta.

Sovellus avaa ennen kaikkea näkymän yhteistyön kiemuroihin ja oppimiskokemuksiin: Mitä tarvitaan, että joukko 7-90 vuotiaita kaupunkilaisia saa aikaiseksi yhteisen julkisen tilan? Sovelluksesta löytyvillä videoilla osallistujat kertovat ajatuksistaan ja tunteistaan kaksivuotisen puistontekoprosessin aikana ja sen jälkeen.

Maksuton Keskustelupuisto-mobiilisovellus löytyy sovelluskaupoista hakusanalla Keskustelupuisto.

Keskustelupuisto on Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen 2018 alkanut nykytaideteos, joka toteuttiin Lönnströmin taidemuseon Lönnström-projektina. Yhteisöllinen teos loi puitteet erilaisten ihmisten väliselle keskustelulle yhteisestä julkisesta tilasta ja lopputuloksena syntyi kaikille avoin puisto.

Keskustelupuisto on siirtynyt Rauman Wihertoimen hoitoon, mutta yhteistyö kaupunkilaisten kanssa jatkuu. Puistossa on alkanut puistokummitoiminta, jonka puitteissa kuka tahansa voi osallistua puiston hoitoon sovitulla tavalla. Puistokummitoiminnassa on mukana alkuperäisiä projektiin osallistuneita, mutta myös muut kaupungin asukkaat voivat tulla toimintaan mukaan.