Flatlands-wikipaja 16.5.2018

Lönnströmin taidemuseo, Sibelius-museo ja Turun kaupungin musiikkikirjasto järjestävät yhteistyössä Museoviikolla wikipajan Sibelius-museossa, Turussa 16.5. klo 14–19. Wikipajan aiheena on Lönnströmin taidemuseon ja kuvataiteilija Jani Ruscican Flatlands-yhteistyöprojekti. Museoviikon 15.5.–20.5.2018 teema on tänä vuonna Verkostot esille.

Flatlands-projektin aikana on valmistettu kolme uniikkia soitinta. Yleisö pääsee kohtaamaan soittimet ja kokemaan niistä lähtevän äänen ilmaisissa esityksissä, joista ensimmäinen on Rauma Festivon yhteydessä Posellissa 9.8.2018 ja toinen Helsingin Musiikkitalon Paavo-salissa 16.8.2018. Esityksissä lasisoitinta soittaa saksofonisti Linda Fredriksson, bambusoitinta kosketinsoittaja ja cembalisti Matias Häkkinen ja ready made -soitinta elektronisen musiikin tekijä Sara Milazzo.

Wikipaja on Wikipedian yhteisöllinen muokkaustapahtuma, mutta samalla se on esittelytilaisuus henkilöille, jotka ovat Wikipediasta kiinnostuneita ja haluavat kenties oppia päivittämään sitä. Moni käyttää Wikipediaa, mutta mikä se tarkasti ottaen on?  Näin Wikipedia vastaa kysymykseen: ”Wikipedia on vapaa ja ilmainen tietosanakirja, jota kuka tahansa, kuten sinä, voi muokata. Wikipedian sisältö noudattaa GNU Free Documentation ja Creative Commons Attribution/Share-Alike -lisenssin ehtoja, mikä tarkoittaa sitä, että Wikipedia on vapaa ja myös pysyy sellaisena ikuisesti.”

Wikipaja on ilmainen.

Ohjelma

16.5.2018 klo 14–19, Sibelius-museo, Piispankatu 17, Turku

Sibelius-museon Konserttisali

14.00 Kuvataiteilija Jani Ruscicaesittelee Flatlands-projektia

14.15 Päivän wikipajan artikkelitoiveiden ja lähteiden esittely
14.30 Wikimedia Suomi ry:n hallituksen puheenjohtaja, kuvataideopettaja ja toimittaja Heikki Kastemaa  Wikipedian päivittämisen ABC aloittelijalle

15.00–19.00 Kirjoittamista omaan tahtiin Sibelius-museon konserttisalissa, paikalla kokeneita wikipedistejä, jotka auttavat ja vastaavat kysymyksiin

14.00–17.00 Turun kaupungin musiikkikirjaston infopöytä avoinna konserttisalissa

Sibelius-museon Kulmahuone

15.00 Teollinen muotoilija, soitinvalmistaja Matti Kähönen kertoo Flatlands-projektin lasisoittimen valmistamisesta

16.00 Turun kaupungin musiikkikirjasto esittelee lähteitä
17.00 Kuvataiteilija Jani Ruscica esittelee Flatlands-projektia

Wikipajan wikiprojektisivu

  • Facebook
  • Twitter